Divider
DE | EN

OpenSystems Zürich

Planning / Realisation2008 - 2009
ClientOpen Systems AG
Cooperation withPeter Gillhausen
 Hirt Metallbau
PhotographerNoë Flum

The remodelling of the reception and customer floor at Open Systems is to be understood as a further development of the previously installed Mission Control cubes and the WorkPods. The underlying idea of retaining the existing industrial character of the leased premises and investing little in surfaces and existing infrastructures, is applied here too. Floors, ceilings and walls remain raw and unfinished, and the new elements of furnishing are installed precisely for various specific purposes. The large glass walls allow the visitor to look into the various work areas of the company like a kind of vivarium. All conference rooms and the staff cafeteria are glazed too, which lends them the desired literal and figurative transparency and openness.

TOUR

Follow the arrow and allow us to take you on a guided tour of a selection of Ralph Meury's projects